Mi-a sugerat că nu ne înțelegeau pe deplin preocupările


Mi-a sugerat că nu ne înțelegeau pe deplin preocupările

Medicamentul combinat propus a îmbunătățit valoarea medie a FEV1 cu 0,207 L / s și 0,171 L / s comparativ cu -0,031 L / s și respectiv 0,004 L / s pentru placebo, în două studii controlate cu placebo după 169 zile (P

De asemenea, medicamentul a îmbunătățit exacerbarea serială a FEV1 și a BPOC, în două studii controlate cu placebo și două studii controlate activ. Cele patru studii de eficacitate au fost studiate la mai mult de 4.700 de pacienți.

Panelistul Frank McCormack, MD, de la Universitatea din Cincinnati din Ohio, a remarcat pacienții cu BPOC "au nevoie disperată de opțiuni suplimentare în această categorie."

FDA urmează să ia o decizie cu privire la Anoro Ellipta până pe 18 decembrie. Agenția nu este obligată să urmeze sfaturile comitetelor sale consultative, dar de obicei o face.

Autorii unei lucrări din 2011 publicate în New England Journal of Medicine (NEJM) care pretindea să arate că presiunea continuă pozitivă a căilor respiratorii (CPAP) poate inversa parțial sindromul metabolic l-au retras, citând erori.

Lucrarea originală a raportat că printre 86 de pacienți, "frecvența sindromului metabolic a fost redusă după terapia CPAP (inversare constatată la 11 din 86 de pacienți [13%] supuși terapiei CPAP versus 1 din 86 [1%] supuși CPAP simulată)."

"CPAP este tratamentul de primă linie pentru apneea obstructivă de somn moderat severă și poate fi util pentru tratarea sindromului metabolic sau a anomaliilor metabolice asociate apneei obstructive de somn," Surendra K. Sharma, MD, dr., De la Institutul All India de Științe Medicale din New Delhi, și co-autori au scris în discuția constatărilor lor la acea vreme.

Acum, însă, Sharma și colegii săi retrag ziarul, spunând în numărul din 31 octombrie al jurnalului că "au apărut erori de transcriere."

"Au existat erori multiple în tabelul de la paginile 18 și 19 din apendicele suplimentar cu privire la datele privind acumularea de grăsime abdominală, astfel cum a fost evaluată cu utilizarea tomografiei computerizate și a grosimii intima-medii carotide, evaluată cu utilizarea ultrasonografiei," au scris autorii. "Aceste erori, la rândul lor, au modificat unele valori din Tabelul 4 al articolului. Deși aceste modificări nu modifică concluziile articolului, datele primare nu au putut fi localizate pentru a verifica corecțiile făcute din tabelele secundare. În consecință, nu avem nicio modalitate de a confirma datele corecte și, cu regret, dorim să retragem articolul."

Tabelul suplimentar la care se referă Sharma și colegii săi a inclus variabile antropometrice detaliate ale participanților la studiu, de la vârstă până la indicele de apnee-hipopnee până la volumul de grăsime viscerală. Tabelul 4 a arătat efectul CPAP asupra acelor variabile.

Studiul a fost citat de 69 de ori de alte lucrări, potrivit Thomson Scientific’s Web of Knowledge. De asemenea, a făcut obiectul unei serii de scrisori în numărul din 8 martie 2012 al NEJM. Suzanne Bertisch, MD, de la Harvard Medical School, care a scris una dintre acele scrisori împreună cu un coleg, a spus că a fost surprinsă să afle despre retragere.

"Scrisoarea noastră s-a concentrat asupra metodologiei selectate, dar am fost surprins de unele dintre rezultate, în special de pierderea în greutate, de asemenea," Bertisch a spus MedPage Today prin e-mail. "Deși am fost surprins, nu am luat în considerare / suspectat fabricarea sau altceva care ar duce la o retragere."

În scrisoarea lor, Bertisch și un coleg au cerut date nedeclarate anterior, pe care autorii le-au produs.

"De fapt, datele pe care le-au produs au dat credință preocupărilor noastre și am fost oarecum surprins de cât de complet au dezvăluit aceste date," ea a spus. "Mi-a sugerat că nu ne înțelegeau pe deplin preocupările. Deși am fost nedumerit de constatările lor de slăbire și m-am întrebat care este explicația științifică, nu m-am gândit să pun la îndoială validitatea rezultatelor. De asemenea, am presupus că datele au fost oarecum verificate de NEJM, deși am fost surprins că datele pe care le-am solicitat nu au fost deja raportate."

Retragerea este dezamăgitoare, a spus Bertisch, deoarece există doar câteva hârtii NEJM despre somn. "Este un pas înapoi pentru domeniul nostru," ea a spus.

Sharma, al cărui studiu a fost susținut de Pfizer, nu a răspuns la solicitările de comentarii.

Într-un e-mail, Pfizer a declarat pentru MedPage Today că compania "a oferit finanțare pentru acest studiu independent de cercetare în conformitate cu politica noastră independentă de subvenții, care oferă sprijin pentru cercetarea inițiată de investigatori pentru a avansa cunoștințele medicale și științifice. Pentru a menține independența, nu am participat la studiul propriu-zis și nu am avut nicio supraveghere sau control al studiului sau analizei rezultatelor în afară de furnizarea acestei finanțări."

Retragerile în NEJM sunt rare, cu ultima în 2011 a unei lucrări a Anil Potti, MD, și colegii săi. Potti, care a demisionat de la Universitatea Duke în mijlocul unei anchete de conduită necorespunzătoare, a corectat sau retractat 18 lucrări.

Dezvăluiri

Sharma a raportat sprijinul de finanțare de la Pfizer pentru studiul original.

Bertisch raportează că a primit taxe de consultanță de la Philips Respironics, iar coautorul ei a primit sprijin de cercetare de la Philips Respironics și taxe de consultanță de la Sleep HealthCenters.

Apneea obstructivă în somn (OSA) a fost identificată ca un predictor independent al nivelurilor lipidice potențial periculoase într-o analiză transversală amplă care a implicat adulți din Europa fără diagnostic de hiperlipidemie.

Analiza a arătat o asociere puternică între colesterolul total mai ridicat, lipoproteina-colesterol cu ​​densitate ridicată mai mică (HDL-C), colesterolul cu lipoproteine ​​cu densitate mai mică (LDL-C), trigliceridele crescute și mai multe măsuri ale severității OSA în studiul pacienților baza de date europeană pentru apnee în somn.

Analiza este printre cele mai mari care sugerează o legătură între severitatea OSA și starea lipidelor, Ludger Grote, MD, dr., De la Universitatea Gothenburg din Suedia, și colegii săi, au scris online în Respirology.

"Datele noastre sugerează în mod clar că apneea de somn poate avea un impact negativ asupra nivelului de lipide, ceea ce poate explica parțial asocierea dintre apneea de somn și riscul crescut de boli cardiovasculare," Grote a menționat într-o declarație de presă.

Analiza transversală a inclus 8.592 de pacienți fără hiperlipidemie diagnosticată de medic, care nu luau medicamente pentru scăderea lipidelor. Toți au fost înscriși în cohorta Baza de date europeană pentru apnee în somn, care include date de la 30 de centre de somn din 20 de țări din Europa și Israel.

Vârsta medie a pacienților incluși în analiză a fost de 50,1 (± 12,7 ani), 69% au fost bărbați, indicele de masă corporală (IMC) a fost de 30,8 ± 6,6, iar indicele mediu de apnee-hipopnee (AHI) a fost de 25,7 ± 25,9 evenimente / oră . Cercetătorii au controlat atât obezitatea abdominală, cât și IMC.

Relația independentă dintre măsurile OSA – AHI, indicele de desaturare a oxigenului (ODI), saturația medie și cea mai scăzută a oxigenului – și profilul lipidic – colesterolul total (TC), HDL-C, LDL-C și trigliceridele în repaus (TG) – a fost determinată utilizând analiza generală a modelului liniar.

Printre principalele constatări ale studiului:

A existat o relație doză-răspuns între colesterolul total și indicele de desaturare a oxigenului – medie ± SE (mg / dL): 180,33 ± 2,46, 184,59 ± 2,42, 185,44 ± 2,42 și 185,73 ± 2,44; Concentrațiile de trigliceride și LDL rapide au fost mai bine prezise de AHI decât de ODIHDL-C a fost semnificativ redusă în cea mai înaltă quartilă AHI față de cea mai mică – medie ± SE (mg / dL): 48,8 ± 1,49 față de 46,50 ± 1,48; P = 0,002 Obezitatea morbidă a fost asociată cu valori mai scăzute ale TC și HDL-C mai mari, iar localizarea geografică a fost un factor în starea lipidelor, cu cele mai mari concentrații totale de colesterol înregistrate în nordul Europei

"În această analiză transversală a datelor colectate dintr-o cohortă de observație prospectivă, care se adresează celui mai mare eșantion de pacienți pe această temă până în prezent, apneea obstructivă de somn a fost identificată ca un predictor independent al nivelurilor lipidice potențial dăunătoare," au spus cercetătorii.

Ei au citat proiectul multinațional, multicentric și dimensiunea eșantionului mare de pacienți cu OSA ca puncte forte ale studiului, cu designul transversal citat ca principală limitare a studiului.

"Ca implicație clinică a constatărilor noastre, clinicienii ar trebui să fie conștienți de asocierea dintre OSA și dislipidemie," a scris echipa. "Într-adevăr, dislipidemia comorbidă, un factor de risc cardiovascular bine recunoscut, este foarte probabil să afecteze consecințele cardiovasculare generale și prognosticul în OSA. Prin urmare, medicii de somn pot evalua sistematic coexistența apneei de somn și a factorilor de risc tradiționali [cardiovasculari], inclusiv fumatul, hipertensiunea și dislipidemia. În cele din urmă, impactul tratamentului OSA asupra stării lipidelor trebuie încă evaluat în continuare."

Ultima actualizare 24 august 2018

Dezvăluiri

Finanțarea cercetării a fost asigurată de Societatea Respiratorie Europeană, Uniunea Europeană, Fundația ResMed și Fundația Respironics Philips.

Sursa primara

Respirologie

Referință sursă: Gunduz C, și colab "Apneea obstructivă în somn prezice în mod independent nivelurile de lipide: Date din baza de date europeană pentru apnee în somn" Respirologie 2018; DOI: 10.1111 / resp.13372.

ROCKVILLE, MD, 18 iunie – FDA a aprobat ambrisentanul (Letairis), un antagonist al receptorilor endotelinei, pentru hipertensiunea arterială pulmonară (HAP).

Medicamentul, care va fi comercializat sub formă de comprimate de 5 mg și 10 mg pentru un tratament zilnic de HAP, a primit o revizuire rapidă ca medicament orfan.

John Jenkins, MD, director al Oficiului FDA pentru Noi Medicamente, a declarat că ambrisentanul este similar cu bosentanul (Tracleer), care este deja aprobat pentru HAP, dar ambrisentanul "oferă potențialul pentru mai puține interacțiuni medicamentoase." Pacienții care iau ambrisentan trebuie să aibă analize de sânge lunare pentru a verifica potențialele leziuni hepatice.

Siguranța și eficacitatea ambrisentanului au fost demonstrate în două studii clinice randomizate, dublu-orb, de 12 săptămâni, controlate cu placebo, de fază III (ARIES-1 și ARIES-2), care au înrolat 393 de pacienți.

urotrin original

La pacienții cu ARIES-1 tratați cu 5 mg ambrisentan au crescut distanța de mers pe jos de șase minute cu o medie de 31 de metri și o mediană de 27 de metri, comparativ cu valoarea inițială (P = 0,008). Doza de 10 mg a fost asociată cu o creștere medie de 51 de metri și o creștere mediană de 39 de metri (P.

În ARIES-2, modificările medii și medii ajustate cu placebo față de valoarea inițială de 59 de metri și 45 de metri (P.

Ambrisentan a întârziat în mod semnificativ timpul până la agravarea clinică a HAP, definită ca moarte, transplant pulmonar, spitalizare pentru HAP, septostomie atrială, retragerea studiului din cauza adăugării altor agenți terapeutici ai HAP sau studiul retragerii din cauza evadării timpurii (boală progresivă).